Nieuws
Lekkernij Berkel-Enschot Gestopt! PDF Print

Lekkernij Berkel-Enschot is Gestopt!

 
Lekkernij Berkel-Enschot in actie! PDF Print

Persbericht:
Lekkernij Berkel-Enschot in actie!

Lekkernij de delicatessenzaak uit Winkelcentrum Eikenbosch is een actie begonnen voor 3FM Serious Request. 3FM en het Rode Kruis zetten zich elk jaar samen in om een stille ramp onder de aandacht te brengen. 3FM Serious Request 2011 vraagt aandacht voor moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties. Vanuit het Glazen Huis in Leiden focust 3FM zich op deze drijvende maar zeer kwetsbare kracht van het gezin.

Alleen
In tenminste vijfentwintig landen ter wereld worden moeders ongevraagd getroffen door oorlog en conflicten. Vaak raken ze alles kwijt. Ze moeten vluchten en zijn kwetsbaar voor seksueel geweld. Weg van huis hebben ze geen eten, geen schoon drinkwater en geen gezondheidszorg meer. Door geweld is hun man vaak omgekomen of vermist, het huis verwoest en de oogst mislukt. Ze staan alleen in de zorg voor hun gezin.


Hulp
Het Rode Kruis helpt deze moeders met essentiele, primaire zaken als onderdak, medische hulp en noodhulpgoederen zoals voedsel, drinkwater, zeep en keukengerei. Maar ook met het verdienen van een eigen inkomen en het terugvinden van in de chaos vermiste familieleden.

Het Rode Kruis helpt moeders als Qualam die geraakt zijn door oorlog zo snel mogelijk weer op eigen benen te staan. Dit doen ze door deze moeders te helpen een inkomen te verdienen en zo hun leven weer op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van gereedschap en een training om zelf gewassen te kunnen verbouwen, zodat moeders hier een eigen handeltje in op kunnen starten. Of door ze een naaimachine en training te geven, zodat ze zelf kleren kunnen naaien en verkopen.

Een moeder is de stille kracht van een gezin, maar in oorlog redt ze het niet alleen. En haar kinderen redden het niet zonder haar.
Help een moeder, red een gezin.


 
Kerst - Koopavond! PDF Print


Aanstaande vrijdag houden wij voor u de deur open ivm Kerst. Wij zijn geopent tot 20.00 uur en
wij zullen u in kerstsfeer ontvangen! Uiteraard wensen wij u alvast een fijne feestdagen!

 
Prijzen chocolade rijzen pan uit PDF Print

LONDEN - De kans is groot dat binnenkort veel meer moet worden betaald voor een reep chocolade, aangezien de cacaoprijs op het hoogste niveau staat sinds maart 1985.

De prijs van cacao steeg vrijdag op de Londense termijnmarkt tot 2000 pond sterling (2128 euro) per ton. Dat is het hoogste niveau in bijna 24 jaar.
Levering

De prijs van cacao loopt vooral op door zorgen over leveringsproblemen in West-Afrikaanse landen zoals Ivoorkust en Ghana, waar een groot deel van de cacaoproductie plaatsvindt. Een groot deel van de oogst wordt bedreigd door miljoenen rupsen.

(Bron: http://www.distrifood.nl/)

 
« StartVorige12345VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Zoekfunctie: