Noten
Amandelen Bruin PDF Print
Amandelen met schil.
 
Amandelen Wit PDF Print
Amandelen zonder schil
 
Cashewnoten PDF Print

De cashewnoot is het zaad van de Cashew, Anacardium occidentale. Het plaatje toont ook de zogenaamde "cashew-appel", de getransformeerde vruchtsteel, een voorbeeld van een schijnvrucht. De eigenlijke vrucht, met daarin het zaad, is onopvallend en hangt onder de schijnvrucht.

Dit zaad bevat een giftige stof (cardol), die ernstige huidirritaties kan veroorzaken. Cashewnoten worden gefrituurd, waardoor het gif omgezet wordt in een onschadelijke stof. De cashewnoten kunnen vervolgens al dan niet gesuikerd of gezouten worden en gebruikt worden als borrelnootje of als keukeningrediënt.

 
Cranberries PDF Print

Gedroogde Cranberries hebben een hoge voedingswaarde. Ze zitten vol vezels, vitamines en mineralen en vormen daarmee een slim tussendoortje voor jong en oud. Ze zijn verrassend lekker!

ok in recepten zijn gedroogde cranberries uitstekend te gebruiken. Lekker in je muesli of door salades en dankzij hun hoge absorptievermogen ideaal om je wokgerechten nét een beetje specialer en smakelijker te maken.

Cranberries hebben een antibacteriële werking. Zij hebben hierdoor een gunstige invloed op de blaasfunctie, maar leveren zo ook een positieve bijdrage aan de mondhygiëne, aangezien de bijzondere stoffen in deze bessen ook het aantal bacteriën in speeksel kunnen verminderen.

 
Meer artikelen...
« StartVorige12VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Zoekfunctie: