Assortiment
Castello Bleu
een Danish Blue-variant, is een zachte, blauwe schimmelkaas met een romige smaak.Van oorsprong komt deze kaas uit Denemarken
 
Colommiers

De Coulommiers is een Franse kaas van het type witschimmelkaas, gemaakt van koemelk. De oorsprong van de kaas ligt in het gebied van de Seine-et-Marne, rond het plaatsje Coulommiers, waar de kaas vroeger op de markt aangeboden werd.

De Coulommiers wordt vrijwel identiek aan de Brie geproduceerd, hij lijkt er qua smaak ook sterk op. De Coulommiers is wel een stuk kleiner dan de Brie, zit met z’n 14 cm diameter tussen de Brie en de Camembert in.

De fabricage van de Coulommiers vindt zowel industrieel als op de boerderij plaats. De handmatige productie op de boerderij gebeurt veelal nog met rauwe melk. De smaak van de kaas is iets sterker dan die van de Brie, de rijping van de kaas verloopt sneller dan bij de Brie.

Lees meer...
 
Crementell
Een frisse zachte geitenkaas die door een mix van kruiden is gerold. De kruiden vormen op deze manier een decoratieve spiraal in de kaas. Deze kaas komt uit Duitsland.
 
Crottin Essui

Een verse zachte geitenkaas.

Lees meer...
 
Mandjes en Schalen

Wij hebben diverse mandjes en Schalen op voorraad in de winkel. Deze zijn los te koop, ook kunnen ze gebruikt worden voor het maken van cadeau's. Uiteraard beschikken wij over de middelen om dit op een leuke wijze in te pakken. Mocht u meerdere pakketten nodig hebben dan maken wij deze graag op afspraak. U kunt ook terecht voor kerstpakketten.

 

 

 

 

Lees meer...
 
Chaumes

De Chaumes is een Franse kaas die gemaakt wordt door de Fromageries des Chaumes de regio aan de westelijke voet van de Pyreneeën.
De Fromageries de Chaumes zijn onderdeel van de Franse kaasproducent Bongrain SA.

De Chaumes is een gewassen korstkaas, dat wil zeggen dat na de eerste stappen van de productie (melkverwerking, pasteurisatie, stremming, afgieten en in vormen doen) tijdens de rijping de kaas regelmatig gekeerd wordt en gewassen wordt met een mengsel van pekelwater en voor de kaas specifieke bacteriestammen.

De Chaumes is een goudkleurige kaas, zacht van binnen met een vrij zachte, oranje korst. De kaas heeft een niet al te sterke smaak.

 

 

Lees meer...
 
Comté

De Comté is een Franse kaas, afkomstig uit de Jura, uit de Franche-Comté. Hoofdstad van het Comté-gebied is Poligny, waar ook het "Maison du Comté", het Comté-museum, staat. De Comté AOC heeft het AOC-keurmerk al sinds 1958. Regels die vastleggen wat er moet gebeuren voordat een kaas een Comté is zijn door de INAO bepaald.

De Comté wordt nog in vele kleine kaasmakerijen (bijna 200), de “fruitière”, in de dorpen van de Jura geproduceerd. Dit is de manier waarop het al eeuwen lang gebeurt. Al eeuwen lang worden de grote ronde kazen (die ieder zo’n 500 liter melk vergen) geproduceerd, juist dit soort kazen waren zeer goed houdbaar voor de lange winters. Dit vereist samenwerking, een enkele boer kon een dergelijke hoeveelheid niet op één dag leveren. De kaasmakerij was het centrale organisatiepunt binnen de dorpsgemeenschap, en is dat steeds gebleven.

De boerderijen werken nog als vanouds, de veehouderij is extensief , de koeien lopen ’s zomers in het berggebied rond en krijgen ’s winters uitsluitend voeder dat uit de streek komt.

Dit is de populairste kaas uit Frankrijk. In Nederland wordt deze kaas gezien als de "Kaviaar" onder de kaas.

Lees meer...
 
Crotin Chauvignol

De Crottin de Chavignol is een Franse kaas, een van de vele Franse geitenkazen uit de vallei van de Loire. Het gebied waar de kaas vandaan komt ligt met name in het departement Cher plus kleine stukjes van de departementen Loiret en Nièvre.

De Crottin de Chavignol AOC heeft het AOC keurmerk. Basis voor de kaas is het dorpje Chavignol, een dorp in de Sancerrois met maar zo’n 200 inwoners, maar wel beroemd om z’n kaas. De kaas wordt al sinds de 16e eeuw geproduceerd, maar de eerste melding in geschriften dateert van 1829, in een werk van een belastinginspecteur over de producten van de streek. Wordt de kaas als Crottin de Chavignol gelabeld, dan moet de melk ook uit de omgeving van Chavignol komen, en moet de kaas volgens de traditionele bereidingswijze gemaakt zijn.
Er zijn overigens wel andere kazen in de markt die “Crottin” genoemd worden, maar die hoeven niet te voldoen aan de strenge AOC-eisen.

Lees meer...
 
Kerstpakketten

In ons assortiment hebben wij diverse schalen en mandjes, deze kunnen wij gebruiken om pakketen te maken. Graag maken wij iets leuks naar de wensen van u als klant. Heeft u zelf nog een leuk idee of een leuke toevoeging? Laat het ons weten, wij zullen kijken naar de mogelijkheden. 

 
Bonbons
Wij hebben een behoorlijke hoeveelheid Bonbons in ons assortiment. Deze Bonbons zijn allemaal op basis van Crème Frais. Het voordeel hiervan is dat de bonbons beter te bewaren zijn dan Bonbons met een slagroomvulling. De Bonbons hoeven niet in de koelkast!
 
« StartVorige123456VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Zoekfunctie: